Reizen naar Andalusie

Eten en drinken in Andalusie

Serranoham

Eten en drinken: wanneer en wat

De Andalusiers ontbijten tussen 8.00 u en 11.00 u, lunchen tussen 13.30 u en 16.00 u en avondmaal tussen 21.00 u en 23.00 u ( minder warmin huis en buiten). De maaltijd bestaat uit de eerste gang of primero, (salade,soep), de tweede gang of segundo (vlees, vis) en de laatste gang of postre (fruit,ijs,taart). Veel restaurants bieden een menu de la casa (dagmenu) aan voor een schappelijke prijs. Je kunt er water (agua) bij drinken of wijn (vino), wit(blanco) of rood (tinto). De Andalusische wijnen bestaan hoofdzakelijk uit wijnen die behoren tot de sherry-familie. Het Spaanse bier is iets zoeter maar San Miguel is superbier. Beroemde gerechten zijn: Ajo Blanco, Gazpacho, Chorizoworst. Eet eens ham (jamon) en drink daarbij een volle rioja(wijn). Heerlijk. Of calamares(inktvisjes) en boquerones(gebakken sprotjes).Voor het eten drink je een fino of manzanilla( sherry) met een stukje manchego-kaas en wat olijven.

Tapa

Tapas.

De mensen in Andalusie eten vaak als lunch enkele koude of warme tapas. Meestal zijn dit kleine porties( tapar is stoppen,dichtmaken)) van gerechten die men ook kan krijgen als halve of als hele portie vergezeld van wat brood of toast (tostada), geserveerd aan de bar of een klein tafeltje. Let op! Tussen 15.00 u en 19.00 uur zijn de meeste restaurantjes en bars gesloten i.v.m. siesta.

Alles over rondreizen in Andalusië